Teollisuuden palkansaajien hallitus: UPM loukkaa työelämän perusoikeuksia kieltäytymällä neuvottelemasta työehtosopimuksia kaikkien henkilöstöryhmien kanssa

Suomalaisen työelämän säätely perustuu työlainsäädännön rinnalle neuvoteltavien työehtosopimusten työehtoihin. Työehtosopimusneuvottelujen kautta on Suomeen syntynyt mm. lomarahakäytäntö sekä viisipäiväinen työviikko.

UPM ilmoitti 8.2.2021 pidetyssä infotilaisuudessa henkilöstölleen, ettei se enää neuvottele toimihenkilöiden työehdoista kollektiivisesti. Neuvottelemisen sijaan työnantaja haluaa jatkossa päättää ja ilmoittaa työehdoista yksipuolisesti.

UPM oli aiemmin antanut ymmärtää, että sen tarkoituksena on jatkossa sopia työehdoista yrityskohtaisesti kaikkien henkilöstöryhmien kanssa ja rakentaa yhdessä uutta neuvottelukulttuuria, jossa työehtoihin vaikutettaisiin siellä, missä työ tehdään. UPM:n ilmoitus olla neuvottelematta luottamusmiesten tai muiden henkilöstön edustajien kanssa toimihenkilöiden työehdoista tarkoittaa, että yrityksellä ei ole kiinnostusta sopia paikallisesti.
Read More

Jaa tämä uutinen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email